Vanessa Moerkerke
Begeleidster kinderdagverblijf

Waar ben je tewerkgesteld? Wat houdt je job in?

Ik werk als begeleidster in het kinderdagverblijf De Blauwe Lelie. Mijn job is heel veelzijdig. Ten eerste is er de omgang met de kindjes: hun dagelijkse verzorging en het houden van activiteiten. Ik hou me ook bezig met het inrichten en licht onderhoud van de leefruimtes. Daarnaast zijn er ook de dagelijkse contacten met de ouders. Ik werk samen met mijn collega’s, verantwoordelijke en externen. Er zijn hiervoor interne en externe communicaties, teamwerking en we zorgen ook voor het begeleiden van stagiairs en nieuwe mensen in dienst. Als laatste vervul ik nog een administratief luik.

Wat heeft voor jou de doorslag gegeven om bij het OCMW te werken?

Als inwoner van Sint-Pieters te kunnen werken als kinderverzorgster in een kinderdagverblijf te Sint-Pieters. Ik kan met de fiets naar mijn werk gaan en het is een ideale combinatie tussen mijn werk en de school van mijn kinderen

Wat vind je leuk in je huidige job? Waarom zou je deze job aanraden aan anderen?

Het werken met de (lieve) kindjes is heel tof en ook de combinatie van de verschillende taken is leuk. Ik vind de verantwoordelijkheid en de collega’s ook heel fijn. Er is een heel aangename sfeer bij ons.