Sylvie Vernimme
Maatschappelijk werkster

Waar ben je tewerkgesteld? Wat houdt je job in?

Ik werk op de Dienst Trajectbegeleiding van de Sociale Dienst. Ik begeleid mensen die een leefloon krijgen en tewerkgesteld worden onder artikel 60 binnen een woonzorgcentrum. Afhankelijk van hun leeftijd blijven de meesten één tot drie jaar in dienst. Je leert die mensen kennen en bouwt ook een band met hen op. Uiteindelijk is het de bedoeling dat deze mensen verder kunnen op de reguliere arbeidsmarkt maar dit is niet altijd evident. Daarnaast ben ik een dag per week vrijgesteld om samen met collega’s het project Zinderin(g) te begeleiden, waar ons motto is: ‘zeker van je binnenkant, stralend aan de buitenkant’.

Wat heeft voor jou de doorslag gegeven om bij het OCMW te werken?

In mijn laatste jaar Sociale Verpleegkunde heb ik vier maanden stage gelopen op de Dienst Woonbegeleiding van de Sociale Dienst. Dat was een heel boeiende ervaring en een echte uitdaging. Het directe contact met de mensen stond er voorop. De collega’s van toen zijn nog altijd mijn collega’s. Werken bij het OCMW Brugge houdt in dat je werkzekerheid hebt. Daarnaast kan ik mijn job perfect combineren met mijn gezin. Er is veel afwisseling in het werk dat ik doe en er zijn groeikansen.

Wat vind je leuk in je huidige job? Waarom zou je deze job aanraden aan anderen?

Het leuke aan deze job is dat ik de mensen vooruit kan helpen. Ik zie hen op alle vlakken groeien, vooral in hun persoonlijkheid. Jammer genoeg lukt het niet altijd om de tewerkstelling tot een goed einde te brengen, maar dat weegt niet op tegen de vele succesverhalen die we beleven. Daarnaast heb ik niet alleen het geluk om te mogen samenwerken met de cliënten, maar ook met de collega’s en directies van de verschillende woonzorgcentra. Tenslotte heb ik het gevoel dat ikzelf als persoon veel gegroeid ben. Wanneer welzijn je na aan het hart ligt, dan is dit de job van je leven!