Stéphanie Theuninck
Ergotherapeut

Waar ben je tewerkgesteld? Wat houdt je job in?

Ik werk in de Dienstencentra van het OCMW Brugge. Daar ben ik verantwoordelijk voor de Dienst Ergo Aan Huis. ‘Langer thuis door ergotherapie aan huis’ is de slagzin van onze dienst. Wij zorgen ervoor dat ouderen langer zelfstandig thuis kunnen wonen. Want voor vele senioren is het alom gekende gezegde ‘Oost West, thuis best’ nog altijd een must. Maar soms is dit door ouderdom of fysieke beperkingen niet altijd even eenvoudig. Daar kunnen wij ingrijpen, door het plaatsen van hulpmiddelen, het verstrekken van advies, ondersteunen van de mantelzorger… Kortom alles om de thuissituatie zo optimaal mogelijk te laten verlopen

Wat heeft voor jou de doorslag gegeven om bij het OCMW te werken?

Vooral de jobinhoud was bepalend om bij het OCMW Brugge te beginnen. De vacature lag in de lijn van mijn studies en thesis en sloot perfect aan bij mijn interesses. Het geeft me de mogelijkheid om een job uit te oefenen waarin ik mij verder kan ontplooien.

Wat vind je leuk in je huidige job? Waarom zou je deze job aanraden aan anderen?

Eerst en vooral vind ik de variëteit binnen mijn job erg leuk. Mijn takenpakket ziet er iedere dag anders uit. Elke hulpaanvraag is verschillend en de ene al complexer dan de andere. Dit zorgt ervoor dat het telkens een uitdaging is! Het dagelijkse contact met de mensen is ook een groot pluspunt. De tevredenheid van de cliënten en het voldaan gevoel dat je hen geholpen hebt, zijn voor mij een grote motivatie!