Saar Vrombaut
Stagiair

Waar ben je tewerkgesteld? Wat houdt je job in?

Als stagiair Bedrijfspsychologie loop ik stage op de Personeelsdienst. Binnen de cel Werving en Selectie check ik de cv’s van sollicitanten, bel de kandidaten op, maak afspraken, volg sollicitatiegesprekken mee en maak hiervan een verslag. Daarnaast herwerk ik de onthaalbrochure voor nieuwe werknemers. Ik hou me bezig met het omzetten van de teksten in ‘klare taal’, het inkorten van de verschillende rubrieken, informatie toevoegen of weglaten, opzoekingswerk, … Ik ontferm me ook over administratieve taken van collega’s, zoals een vakantieattest opmaken of spontane sollicitaties invoeren. Ik ben aanwezig geweest op een jobbeurs waar ik de mensen uitleg gaf over het OCMW en de verschillende vacatures.

Wat heeft voor jou de doorslag gegeven om bij het OCMW te werken?

Het is een interessante functie: de inhoud van de job spreekt me zeker aan. Daarnaast is het voor mij een goede ligging en ik had op de koop toe een positieve referentie van de vorige stagiair.

Wat vind je leuk in je huidige job? Waarom zou je deze job aanraden aan anderen?

Het is een uitdagende job met heel wat afwisseling, waarin ik veel bijleer. Ik heb toffe en vriendelijke collega’s, waarbij een vlotte communicatie centraal staat: alles wordt heel goed uitgelegd. Ik ben tewerkgesteld in de hoofdzetel: een modern gebouw, wat aangenaam is om in te werken.