Tom Lombaert
Bachelor in de rechtspraktijk

Waar ben je tewerkgesteld? Wat houdt je job in?

Ik ben tewerkgesteld op het Secretariaat, als administratief medewerker. Mijn takenpakket omvat enerzijds alles wat aankopen betreft, anderzijds doe ik de administratieve opvolging van een aantal verzekeringspolissen van het OCMW en verenigingen. Het opmaken van schadeaangiftes is daar een onderdeel van. Het luik aankopen omvat het opmaken van bestelbons, opstellen van gunningsdossiers en het opstarten en opvolgen van de volledige gunningsprocedure. Om dit correct te kunnen uitvoeren moet ik de actuele wetgeving van de overheidsopdrachten stipt opvolgen.

Wat heeft voor jou de doorslag gegeven om bij het OCMW te werken?

Ik zag de vacature staan op de website van de VDAB en de inhoud ervan sprak mij meteen aan. De vacature sloot perfect aan bij mijn opleiding. Maar ook de werkzekerheid speelde een grote rol bij mijn keuze. Ik vind de werkzekerheid binnen een overheidsdienst toch veel groter dan in de privésector.

Wat vind je leuk in je huidige job? Waarom zou je deze job aanraden aan anderen?

Mijn job is heel gevarieerd, doordat er veel afwisseling is tussen het luik aankopen en het luik verzekeringen. Voor beide luiken heb ik veel sociale contacten, zowel met collega’s van andere diensten, als met leveranciers. In mijn job heb ik de mogelijkheid om zelfstandig te werken, wat een groot pluspunt is. Daarnaast zijn er veel mogelijkheden tot bijscholing en het volgen van opleidingen. En als laatste, maar zeker niet minder belangrijk: er is een toffe werksfeer en ik heb heel fijne collega’s!