Sven Peire
Administratief medewerker in de Preventiedienst

Waar ben je tewerkgesteld? Wat houdt je job in?

Ik ben tewerkgesteld in de Preventiedienst, waar ik het Preventiesecretariaat verzorg. Zo moet ik de nodige voorbereiding treffen voor het Comité voor Preventie en Bescherming op het Werk en de diverse werkgroepen. Maar ik zit helemaal niet altijd aan mijn bureau gekluisterd: de Preventiedienst is een goed geoliede machine, waarin alle teamleden zich ontfermen over arbeidsongevallenonderzoeken, risicoanalyses, rondgangen, ongediertebestrijding, brandevacuatie-oefeningen en noem maar op.

Wat heeft voor jou de doorslag gegeven om bij het OCMW te werken?

Werken voor het OCMW was een bewuste keuze. Mijn voorkeur gaat uit naar een werkgever die z’n steentje bijdraagt op maatschappelijk vlak. En welke onderneming beschikt over grotere stenen dan het OCMW? Laten we ook niet vergeten dat ik mijn allereerste vakantiejob had in het AZ Sint-Jan en al mijn daaropvolgende vakantiejobs in de Preventiedienst van het OCMW Brugge. Het OCMW laat ook ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Zo heb ik de kans gekregen de opleiding preventieadviseur niveau 3 te volgen (en te slagen).

Wat vind je leuk in je huidige job? Waarom zou je deze job aanraden aan anderen?

Ik zou kunnen blijven praten over mijn functie, maar laten we het er bij houden dat er zich binnen het preventiegebeuren, niet elke dag, maar elke minuut van de dag een andere uitdaging voordoet. Alleen daarom al is het een aanrader deel uit te maken van een dynamisch preventieteam.